Opširnije

110 godina željeznice u Crnoj Gori

Povodom „2.novembra“ Dana Željezničke infrastrukture Crne Gore i obilježavanja jubileja 110 godina od puštanja u saobraćaj prve željezničke pruge Bar - Virpazar, Željeznička infrastruktura Crne Gore AD – Podgorica je danas priredila svečanost.

Na proslavi se prisutnima obratio Ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore, Osman Nurković koji je prisutnima čestitao jubileje uz dobre želje za uspješan rad i prosperitet. Ministar Nurković je u svom obraćanju istakao značaj željezničke mreže i ulaganje u nju za sveobuhvatniji razvoj naše Države i najavio još veća ulaganja i podršku Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore za rekonstrukciju i adaptaciju željezničkih kapaciteta.

Izvršni direktor Željezničke infrastrukture Crne Gore Ljubiša Ćurčić se zahvalio prisutnima što su se odazvali pozivu da zajedno u dobrom raspoloženju obilježimo ovako važne datume. Značaj izgradnje i modernizacije željezničke mreže za našu državu znači impuls za bolji i prosperitetniji život naših građana i brži razvoj privrede u Crnoj Gori.