Opširnije

Predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore Prof.dr Safet Kalač sa saradnicima primio delegaciju sa Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku Budva

 

Danas je Predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore Prof.dr Safet Kalač sa saradnicima primio delegaciju sa Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku Budva, Prof.dr Vujadina Vešovića i Prof.dr Zorana Avramovića.

Na sastanku smo od Profesora Vešovića imali čast i priliku da čujemo izvanrednu priču, punu emocija a ovo iz razloga što je Prof. Vešović svoje prve korake u profesionalnoj karijeri napravio upravo u Željeznici Crne Gore. Iz tog razloga Prof  Vešović nam je ponudio sva svoja stručna saznanja i pomoći, za unapređenje željezničkog sistema, primjenom novih digitalnih tehnologija u komunikacijama, u cilju povećanja stepena bezbjednosti i sigurnosti željezničkog saobraćaja.

 

Prof.dr Avramović je sa prisutnima podijelio svoja iskustva prilikom implementacije novih tehnologija u željezničkim sistemima u zemljama u okruženju,  gdje je poseban akcenat stavio na kadrove koje moramo osposobiti da bi odgovorili zahtjevima savremenih tehnologija u komunikaciji koje nam bliska budućnost nameće.

Predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore Prof.dr Safet Kalač se zahvalio gostima i istakao: “Da bi željeznički sistem u Crnoj Gori napredovao i približio se evropskim standardima moramo upotrijebiti metodologiju prepoznavanja grešaka i nedostataka u našem poslovanju, sistemski tražiti bolja rješenja, koristeći iskustva i znanja zeljeznica iz okruženja, prihvatiti stručne i dobronamjerne sugestije i smjernice i na taj način doprinijeti željezničkom sistemu u kojem radimo”.