Opširnije

Predstavnici ŽICG posjetili sajam tehnike u Berlinu, InnoTrans 2018

Predstavnci željezničke infrastrukture su prihvatili poziv Udruženja njemačke željezničke industrije da prisustvuju tradicionalnom  međunarodnom trgovinskom sajmu za saobraćajnu tehnologiju i inovativne komponente, koji je održan u Berlinu, u periodu 18.-21. septembra 2018. godine.

U skladu sa inovativnom snagom  njemačke željezničke industrije, berlinski izložbeni prostor je bio najveća svjetska platforma za željezničku saobraćajnu tehnologiju, istakavši važnost željezničkog saobraćaja za održivu mobilnost.

Moćni partneri su predstavili inovacije u raznim segmentima željezničkih tehnologija, kao što su: javni saobraćaj, infrastruktura, itd. i prikazali trendove na tržištu u 60 zemalja svijeta.

Ovom prilikom je više od od 3.000 izlagača, iz 60 zemalja,  u 41 hali i na otvorenom prostoru sa 3.500 m kolosjeka,  prezentovalo oko 4 hiljade inovacija.

Predstavnici ŽICG su ostvarili kontakte sa raznim dobavljačima opreme iz Francuske, Austrije i Njemačke, odnosno predstavnicima firmi:  PLASSER & THEURER, Getzner, Goldschmidt, Fraucher, Geismar, itd.  cilju ostvarivanja, odnosno nastavka saradnje, na polju unapređenja stanja mehanizacije u ŽICG, koja je neophodna za održavanje željezničke infrastrukture. Sve ovo treba da doprinese bezbjednijem, efikasnijem i sigurnijem odvijanju željezničkog saobraćaja. Grupa koji je predvodio predsjednik Odbora direktora, prof.dr Safet Kalač, imala je čast i zadovoljstvo da se upozna sa najmodernijim dostignućima iz oblasti tehnike koja se koristi za održavanje željezničke infrastrukture, kao i mogućnost da stečena iskustva prenese i iskoristi u svom svakodnevnom radu na održavanju željezničke infrastrukture.

Vođene su diskusije sa predstavnicima raznih izlagača o aktuelnim potrebama ŽICG i dostupnosti odgovarajuće najsavremenije opreme. Razmatrana su aktuelna pitanja koja se tiču potreba ŽICG i načina da se obezbijedi praćenje najsavremenijih dostignuća i njihova primjena na željeznički saobraćaj u Crnoj Gori.