Opširnije

Zbog izvođenja dodatnih radova na sanaciji donjeg stroja u tunelu *Sozina*, ŽICG i ŽPCG obavještavaju javnost da će željeznički saobraćaj na dionici Podgorica-Bar-Podogrica biti obustavljen 24 sata

 

Zbog izvođenja dodatnih radova na sanaciji donjeg stroja u tunelu *Sozina*, Željeznička infrastruktura Crne Gore i Željeznički prevoz Crne Gore obavještavaju javnost da će željeznički saobraćaj na dionici Podgorica-Bar-Podogrica biti obustavljen 24 sata i to: od 8:00h 18.septembra do 8:00h 19.septembra 2017.godine kada će se uspostaviti redovan željeznički saobraćaj. Radovi na sanaciji donjeg stroja podrazumijevaju iskop zemlje trasom pruge u dužini 200m i na dubini od 2,5m, od ulaza u tunel *Sozina* ka Virpazaru  i izvođač je mišljenja da će radovi biti završeni i pruga slobodna nakon zatvora od 24 sata. Ukoliko izvođač ranije završi planirane radove pristupiće se ranijem otvaranju pruge za redovan željeznički saobraćaj.

Zbog izvođenja radova u tunelu Sozina, pristupiće se planiranoj organizaciji prevoza putnika, i to:

  • saobraraćaj međunarodnih putničkih vozova na relaciji Bar-Beograd-Bar će se završavati i počinjati u stanici Podgorica gdje će ŽPCG organizovati obrt garniture, dok prevoz od stanice Podgorica do Bara i obratno će biti obezbijeđen autobusima. Međunarodni saobraćaj (dnevni i noćni) će se odvijati po redovnim terminima postojećom organizacijom: dnevni voz saobraćaće uz presijedanje i alterantivni prevoz autobusom između stanica Valjevo-Vreoci iz oba pravca, dok će se saobraćaj noćnog međunarodnog voza odvijati pomoćnim prevoznim putem preko Kraljeva i Lapova;
  • saobraćaj lokalnih vozova na relaciji Podgorica-Bar-Podgorica biće otkazan i prevoz putnika će se obavljati autobusima po važećem željezničkom redu vožnje.

Na relacijama Bijelo Polje-Podgorica-Bijelo Polje i Nikšić-Podgorica-Nikšić lokalni vozovi će saobraćati po redu vožnje.

Uspostavljanje redovnog  željezničkog saobraćaja na dionici Podgorica-Bar očekuje se 19.septembra 2017.godine oko 8:00h.

 

Željeznička Infrastruktura Crne Gore AD – Podgorica

Željeznički prevoz Crne Gore AD – Podgorica