Opširnije

Željeznička infrastruktura Crne Gore potpisala ugovor za ugradnju grijača skretnica u željezničkim stanicama Ostrog i Nikšić

Željeznička infrastruktura Crne Gore je danas potpisala ugovor za ugradnju grijača skretnica u željezničkim stanicama Ostrog i Nikšić, sa češkom kompanijom AŽD Praha s.r.o. , vrijedan 419.691,48 Eura.

Ovaj projekat će se finansirati iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj. Realizacija istog planirana je za osam mjeseci.

Ispred Željezničke infrastrukture Crne Gore Ugovor je potpisao Izvršni direktor Milan Čolaković, a za kompaniju AŽD Praha g-din Šigut Rene.

Na sastanku koji je predhodio potpisivanju Ugovora dogovorene su pojedinosti koje treba da obezbijede kvalitetno obavljen posao  i blagovremenu implementaciju projekta.

Realizacijom projekta ugradiće se grijači skretnica i prateći uređaji koji će sprečavati zamrzavanje skretnica na niskim temperaturama, što će obezbijediti automatsko održavanje nesmetanog rada skretnica u zimskim uslovima u stanicama Nikšić i Ostrog.

Realizacijom i ovog projekta Željeznička infrastruktura Crne Gore doprinosi, prvenstveno bezbjednosti odvijanja željezničkog saobraćaja, što je prioritet u poslovanju naše kompanije.             

                     ŽELJEZNIČKA INFRASTRUKTURA CRNE GORE