Opširnije

Demanti na tekst objavljen na portalu ‘’VOLIM PODGORICU’’

 

Po Zakonu o medijima Sl.list RCG br. 51/02, Član 26. 27. i 28. pravo na ispravku ima svako pravno i fizičko lice koje smatra da je data netačna informacija u objavljenom programskom sadržaju. Ispravka ili odgovor se moraju objaviti bez izmjena i dopuna, na istoj strani štampe.

Svojim argumentima pobijamo i ispravljamo navode objavljene na Vašem portalu pod naslovom ''Za dlaku se sudarili vozovi'' jer su isti netačni, neargumentovani i svojim tendencionim sadržajem vrijeđaju i ruše ugled Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Podgorica, stoga Vas molimo na ispravku kako slijedi.

Naime, 12.06.2017.god u željezničkoj stanici Golubovci izvršeno je redovno (svakodnevno) ukrštanje voza br. 7107 iz pravca Podgorice, koji je prispio u stanicu Golubovci na drugi kolosjek u 15.56h i voza br. 6102 iz pravca Bara, koji je prispio u stanicu Golubovci na treći kolosjek u  16.06h. Tom prilikom je voz iz pravca Bara ušao u stanicu po pozivu dežurnog otpravnika vozova, što je redovna procedura u regulisanju saobraćaja vozova propisana važećim pravilnicima.

Radi korektnog informisanja javnosti Crne Gore, sa ciljem  ne stvaranja straha i nepovjerenja putujućeg svijeta i konačno u cilju naše bolje saradnje, molimo Vas da ubuduće tražite potrebne informacije od nas i tačne informacije plasirate javnosti.

ŽELJEZNIČKA INFRASTRUKTURA CRNE GORE

 

 

Tekst objavljen na portalu ‘’VOLIM PODGORICU’’

PODGORICA: Za dlaku se SUDARILI vozovi!

Prava drama odigrala se danas na pruzi Podgorica – Bar, u blizini željezničke stanice Golubovci, preciznije na dijelu pruge kod obilaznice.

Kako javlja čitalac reporter portala Volim Podgoricu, za dlaku je izbjegnut – sudar vozova!

Naime, naš čitalac se nalazio u vozu Bar – Bijelo Polje, i na dijelu pruge u Golubovcima je imao “susret oči u oči” sa vozom koji je dolazio iz suprotnog smjera.

-Da nije mašinovođa imao brze reflekse i kočio vjerujem da bi se sudarili, kaže naš čitalac.  On pretpostavlja da je neko “bio zaboravan” ili se “pokvarilo prebacivanje na skretnicu” pa su se vozovi zatekli jedan naspram drugog.

Kako kaže, u vozu nije bilo panike.

– Niko nije ni znao šta se dešava, tek kada smo iznenada zakočili, vidjeli smo drugi voz, kaže naš čitalac i zaključuje da je sreća što je mašinovođa bio koncentrisan i pribran, pa je sve završeno bez posljedica.