Opširnije

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR

 

Na drugoj  sjednici Odbora direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore AD - Podgorica, četrnaestog saziva, održane 15. maja 2017.godine a nakon sprovedenih pregovora i usaglašavanja stavova između poslodavca i reprezentativnih sindikata Društva, kao socijalnih partnera, potpisan je Kolektivni ugovor.

Ugovor je u ime Željezničke infrastrukture Crne Gore potpisao Izvršni direktor Milan Čolaković, u ime Sindikata ŽICG Predsjednik  Marko Cacović i  Novog sindikata Predsjednik Dragan Miranović.

Posebna pažnja u novopotpisanom Kolektivnom ugovoru posvećena je zaštiti prava radnika kao i preciziranju obaveza zaposlenih i poslodavca.

Pregovorima i konačnim potpisivanjem ovog Ugovora pokazalo se jedinstvo  i povjerenje izgrađeno na relaciji poslodavac-zaposleni, jer se nakon dosta rada došlo do najboljih rješenja kao i zaštite interesa svih zaposlenih.

Ovim je Ugovorom iskazan kvalitetan odnos kompanije prema zaposlenima i uvažen je svaki socijalni momenat u životnom i radnom ciklusu svakog zaposlenog.

 

ŠEF KABINETA-PR

   Mirjana Vujović