Opširnije

Željeznička Infrastruktura Crne Gore ugostila delegaciju željeznica Republike Češke

 

Danas je Željeznička Infrastruktura Crne Gore imala priliku i čast da ugosti  delegaciju željeznica Republike Češke u sastavu, Pavel Sury, generalni direktor, sa saradnicima.

Delegacija željeznica Republike Češke je u svom predstavljanju izrazila posebno interesovanje za planirane infrastrukturne  projekte na željezničkoj infrastrukturi u Crnoj Gori.

Željeznica Republike Češke ima bogato iskustvo u oblasti rehabilitacije i  izgradnje željezničkih infrastrukturnih projekata i ovom prilikom su prezentovali projekte koje su na svojoj infrastrukturi uspješno realizovali./ Republika Češka ima 2.500 km pruge/

Goste je u ime Ministarstva saobraćaja primio Generalni direktor direktorata  Milan Banković a u ime Željezničke Infrastrukture Crne Gore  Izvršni Direktor  Milan Čolaković sa saradnicima.

U svom izlaganju Izvršni direktor Čolaković je istakao da Željeznička infrastruktura  Crne Gore posvećeno radi na realizaciji tekućeg održavanja i  investicionih projekata, čiji je osnovni cilj povećanje sigurnosti i bezbjednosti željezničkog saobraćaja kao i povećanje kapaciteta infrastrukture. Izvršni direktor je upoznao goste sa problemima sa kojima se ŽICG suočava pri izvođenju radova u realizaciji projekata.  

Predstavnici ŽICG su delegaciji  željeznica Republike Češke  predstavili  projekte koji su u proteklom periodu uspješno realizovani i upoznali sa budućim projektima koju su nastavak planirane rehabilitacije željezničke mreže u Crnoj Gori na potezu Kolašin-Bar i iz tog razloga je ŽICG organozovala za goste obilazak željezničke infrastrukture drezinom.

Posjeta delegacije željeznica Republike Češke i iskustva koja su sa nama podijelili za nas su dragocjena iz razloga što Željeznička Infrastruktura Crne Gore ima u planu  realizaciju velikog broja  projekata koji su i investiciono i tehnološki veoma zahtjevni.