Opširnije

ŽICG ugostila je danas predstavnike španske infrastrukturne kompanije Comsa Emte

 

Danas je Željeznička Infrastruktura Crne Gore imala priliku i čast da ugosti  predstavnike španske infrastrukturne kompanije Comsa Emte, Ignacia Gomeza Llata, Direktora Sektora Internacionalnog Poslovanja kompanije Comsa Emte, Estebana Escudero Escalada, Direktora Sektora za Balkan, kao i Nikolu Orovića, Projekt Menadžera u firmi GCA Europa iz Beograda, koja posreduje i zastupa kompaniju Comsa Emte u projektima koji se realizuju u našem regionu.

Gospodin Ignacio Gomez Llata se zahvalio domaćinu na toplom prijemu,  upoznao prisutne sa kompanijom Comsa Emte koja ima dugu tradiciju u oblasti realizacije infrastrukturnih projekata na željeznicama širom Evrope i izrazio želju svoje kompanije da učestvuju na budućim razvojnim projektima iz željezničkog saobraćaja u Crnoj Gori, posebno onih projekata koji će se finansirati iz sredstava EBRD, WB i EIB.

Goste su u ime Željezničke Infrastrukture Crne Gore primili Izvršni direktor Milan Čolaković, Pomoćnik Izvršnog direktora za građ. i el. poslove, Milovan Strunjaš i Šef kabineta Mirjana Vujović. Izvršni Direktor Čolaković je ukratko upoznao goste sa aktivnostima Željezničke Infrastrukture Crne Gore na realizaciji infrastrukturnih projekata, kao i sa planom prioriteta za period 2016 do 2018. godine. Kako je kompanija Comsa Emte zainteresovana za velike projekte to je svakako za njih bili interesantni budući projekti Željezničke Infrastrukture Crne Gore  koji su i investiciono i tehnološki veoma zahtjevni.

U svom izlaganju direktor Čolaković je  ukazao na mogućnost investiranja i eventualnog učešća kompanije Comsa Emte u realizaciji budućih velikih projekata što podrazumijeva praćenje raspisivanja javnih poziva međunarodnih finansijskih institucija /EBRD, EIB, WB/.