Opširnije

ŽICG ugostila japansku delegaciju, predstavnike konsultantske kompanije “NOMURA RESEARCH INSTITUTE”

 

Danas je Željeznička Infrastruktura Crne Gore imala priliku i čast da ugosti japansku delegaciju, predstavnike konsultantske kompanije “NOMURA RESEARCH INSTITUTE”, koja je lider na svjetskom tržištu za poslovne investicije, konsalting i ulaganje u infrastrukturu.

Delegacija u sastavu: MASASHI TAKANO, Senior Consultant Social System Consultant Department i ALEKSANDR CILNICKIJ, Principal,  je u svom predstavljanju izrazila posebno interesovanje za infrastrukturne  projekte na željezničkoj infrastrukturi u Crnoj Gori i u regionu.

Kompanija “NOMURA RESEARCH INSTITUTE” ima dugu tradiciju u oblasti konsultantskih usluga pri relizaciji infrastrukturnih projekata i ovom prilikom su izrazili želju da  prezentuju svoja dostignuća iz oblasti željezničkog saobraćaja i projekte koje su širom svijeta uspješno realizovali.

Goste je u ime Željezničke Infrastrukture Crne Gore primio Izvršni Direktor ŽICG, Milan Čolaković. U svom izlaganju G-din Čolaković je istakao da Željeznička infrastruktura  Crne Gore intezivno radi na realizaciji investicionih projekata čiji je osnovni cilj povećanje sigurnosti i bezbjednosti željezničkog saobraćaja, zatim povećanje kapaciteta infrastrukture, smanjenje vremena putovanja, odnosno povećanje brzine saobraćanja vozova.

Posjeta Gospode iz kompanije “NOMURA RESEARCH INSTITUTE” i iskustva koja su sa nama podijelili za nas su dragocjena naročito ako znamo da ŽICG ima u planu  veliki broj  projekata koji su i investiciono i tehnološki veoma zahtjevni.