Opširnije

NOVI PROJEKAT REKONSTRUKCIJE PRUGE KOLAŠIN –KOS

NOVI PROJEKAT ŽICG

POTPISAN UGOVOR ZA IZVOĐENJE RADOVA ZA  REKONSTRUKCIJU  PRUGE  KOLAŠIN –KOS

 

 

Željeznička Infrastruktura Crne Gore AD - Podgorica je 26. oktobra 2015. godine potpisala ugovor sa kineskom kompanijom *China Civil Engineering Construction Corporation* za izvođenje radova rekonstrukcije kolosjeka na dionici pruge Kolašin-Kos.

Vrijednost ugovorenog projekta je 5.898.315,30 eura.

Projekat će obuhvatiti rekonstrukciju 9,86 km otvorene pruge, gdje se planira sanacija i zamjena gornjeg stroja sa elektro opremom i staničnih kolosjeka u stanici Kos u dužini od 2,4 km, koja podrazumijeva sanaciju i zamjenu postojećih djelova kolosjeka i skretnica sa elektro opremom.

Po Ugovoru radovi će trajati  15 mjeseci.

Projekat se finansira iz kreditnih sredstava Evropske Banke za obnovu i razvoj /EBRD/.

Ispred Željezničke Infrastrukture Crne Gore Ugovor je potpisao Izvršni direktor Željezničke Infrastrukture Crne Gore, G-din Milan Čolaković, a ispred kompanije *China Civil Engineering Construction Corporation*, G-din Tian Feng, General Manager, za kancelariju u Evropi.

Prilikom potpisivanja Ugovora sa predstavnicima kompanije *China Civil Engineering Construction Corporation*, razgovarano je pojedinostima  koje treba da obezbijede kvalitetnu i blagovremenu implementaciju ovog projekta.

Realizacijom projekta *Radovi na pruzi na rekonstrukciji kolosjeka Kolašin – Kos*, očekujemo kvalitetniju i sigurniju prugu i uvođenje projektovane brzine na istoj, čime će se skratiti vrijeme putovanja i stvoriti uslovi za dalje plansko uređenje pruge Vrbnica-Bar.