Opširnije

Željeznička Infrastruktura Crne Gore ugostila delegaciju Rebublike Kine i predstavnike kompanije "China Reilway Construction corporation"

 

 

Danas je Željeznička Infrastruktura Crne Gore imala priliku i čast da ugosti kinesku delegaciju, Savjetnika Ambasade Republike Kine G-dina Zhang Xiang i G-đuLi Hong, komercijalistu pri Ambasadi i predsjedika kompanije *China Reilway Construction corporation*,G- dina Tian Fenga, koja je lider na svjetskom tržištu za infrastrukturne investicije i biznis.

Delegacija Kine je u svom predstavljanju izrazila posebno interesovanje za infrastrukturne  projekte na željezničkoj infrastrukturi u Crnoj Gori.

Kompanija *China Reilway Construction corporation* ima dugu tradiciju u oblasti izgradnje željezničkih infrastrukturnih projekata i ovom prilikom su prezentovali svoja dostignuća iz oblasti željezničkog saobraćaja i projekte koje su širom svijeta uspješno realizovali.

Goste su u ime Željezničke Infrastrukture Crne Gore primili Izvršni Direktor  Milan Čolaković sa saradnicima. U svom izlaganju G-din Čolaković je istakao da Željeznička infrastruktura  Crne Gore posvećeno radi na realizaciji investicionih projekata čiji je osnovni cilj povećanje sigurnosti i bezbjednosti željezničkog saobraćaja kao i povećanje kapaciteta infrastrukture. Delegaciji iz Kine su predstavljeni projekti koje je Željeznička Infrastruktura Crne Gore uspješno realizovala u proteklom periodu kao i budući projekti koju su nastavak planirane rehabilitacije željezničke mreže u Crnoj Gori.

Posjeta delegacije  Kine i iskustva koja su sa nama podijelili za nas su dragocjena iz razloga što Željeznička Infrastruktura Crne Gore ima u planu  realizaciju velikog broja  projekata koji su i investiciono i tehnološki veoma zahtjevni.